DS 3 CROSSBACK E-TENSE zvyšuje technickou úpravou dojezd o 7 %

auto, elektromobil, DS 3

DS 3 CROSSBACK E-TENSE, první 100% elektrický model v nabídce značky získal prodloužený dojezd. Vůz, který je na trhu od roku 2019, má nyní dojezd 341 km podle kombinovaného cyklu WLTP, což představuje nárůst o téměř 7 %.

Při vývoji bylo prioritou reálné používání modelu DS 3 CROSSBACK E-TENSE. Vylepšeno bylo zejména tepelné čerpadlo, které získalo čidlo vlhkosti pro zvýšení účinnosti. Tepelné čerpadlo, které je součástí standardní výbavy, vyrábí teplo kompresí a tím vytváří horký vzduch. Díky tomu se výrazně snižuje potřeba energie.

Výsledkem neustálého vývoje a průběžných diskusí s vítězným týmem Formule E, který spadá do stáje DS Performance, je také optimalizace převodového poměru pro zvýšení účinnosti vozu.

auto, závodní, Porsche, efuel
Čtete také

E-palivo je ekologické, potvrdil test ADAC

Kromě zákazu spalovacích motorů brojí ekologové i proti používání pohonných hmot známých jako e-palivo. Německý autoklub ADAC ale provedl nezávislý test,…

K nárůstu dojezdu v reálném provozu dochází také díky použití nových 17palcových pneumatik třídy A, které vyvinula značka Continental. Pneumatika Continental EcoContact 6 Q, která je v nabídce v rozměru 215/60 R17 96H, je vyrobena za využití nové špičkové směsi oxidu křemičitého, která zlepšuje valivý odpor a snižuje emise hluku.

V České republice se DS 3 CROSSBACK E-TENSE prodává za cenu od 1 055 000 Kč s palubní nabíječkou 11 kW, která umožňuje třífázové dobíjení.

Zdroj: DS