DS 3 CROSSBACK E-TENSE zvyšuje technickou úpravou dojezd o 7 %

auto, elektromobil, DS 3

DS 3 CROSSBACK E-TENSE, první 100% elektrický model v nabídce značky získal prodloužený dojezd. Vůz, který je na trhu od roku 2019, má nyní dojezd 341 km podle kombinovaného cyklu WLTP, což představuje nárůst o téměř 7 %.

Při vývoji bylo prioritou reálné používání modelu DS 3 CROSSBACK E-TENSE. Vylepšeno bylo zejména tepelné čerpadlo, které získalo čidlo vlhkosti pro zvýšení účinnosti. Tepelné čerpadlo, které je součástí standardní výbavy, vyrábí teplo kompresí a tím vytváří horký vzduch. Díky tomu se výrazně snižuje potřeba energie.

Výsledkem neustálého vývoje a průběžných diskusí s vítězným týmem Formule E, který spadá do stáje DS Performance, je také optimalizace převodového poměru pro zvýšení účinnosti vozu.

prodej auta, Pixabay
Čtete také

Velký technický průkaz už při koupi auta nedostanete

Velká změna čeká od 1. března na majitele nových vozů. Velký technický průkaz už k autu nedostanou. Nahradí ho originál CoC listu…

K nárůstu dojezdu v reálném provozu dochází také díky použití nových 17palcových pneumatik třídy A, které vyvinula značka Continental. Pneumatika Continental EcoContact 6 Q, která je v nabídce v rozměru 215/60 R17 96H, je vyrobena za využití nové špičkové směsi oxidu křemičitého, která zlepšuje valivý odpor a snižuje emise hluku.

V České republice se DS 3 CROSSBACK E-TENSE prodává za cenu od 1 055 000 Kč s palubní nabíječkou 11 kW, která umožňuje třífázové dobíjení.

Zdroj: DS