Nový Renault Austral odhaluje svou siluetu

auto, silueta, SUV, Renault, Austral

Renault odhalil siluetu svého nového SUV, které se bude jmenovat Austral. V portfoliu automobilky nahradí model Kadjar.

Austral bude schopen pojmout až 5 cestujících při celkové délce 4,51 m. Představen bude na jaře 2022 a nahradí model Kadjar. „Elegantní a technologický“, tak popisuje Gilles Vidal, šéf designu společnosti Renault, nový Renault Austral, nový SUV segmentu C. Designérské týmy převzaly prvky současné řady a snažily se nabídnout vůz, který je orientovaný na status, rafinovaný a rozhodně moderní.

Designéři použili základní prvky, které dělají SUV žádoucím, pokud jde o proporce, převisy, velikost kol a světlou výšku. Výsledkem je SUV s charakterem, které zůstává civilizované. Nový Renault Austral je ostrý, atletický a moderní, má pozoruhodné proporce, které dodávají pocit robustnosti a agility.

Až dosud byl design vozů Renault velmi smyslný a inspirovaný životem. Linie v horní části podběhů kol dodávají vozidlu novou strukturu. Oživují profil s pevností a přesností. Austral je strukturovaný a dynamický a vyjadřuje nový designový jazyk značky Renault.

žena, zima, zimní pneumatiky
Čtete také

Češi šetří a přezouvají zimní pneumatiky méně než loni

Jak kvůli teplému počasí, tak z důvodu úspor letos zatím přezulo na zimní pneumatiky méně řidičů než loni. „Zimní pneumatiky letos…

„Renault Austral kombinuje výrazné stylistické prvky, které mu dodávají dynamický a elegantní design. Jeho kvalita je patrná na první pohled. Zmenšili jsme mezery v karoserii, zdokonalili jsme zpracování, aby se okamžitě vytvořil pocit kvality.“ Gilles Vidal, ředitel designu značky Renault.

Jedním z výrazných stylistických prvků nového Renaultu Austral je výrazná strukturální linie ve spodní části boků karoserie. Svažuje se směrem dopředu, čímž zvyšuje dynamiku siluety vozu. Toto formální téma se odklání od klasického sledu linií rovnoběžných se zemí se statickým výrazem. Z profilu se zdá, že Austral vystupuje dopředu, takže je dynamický, i když stojí.

Technologickou stránku zajišťuje přední a zadní osvětlení vozu Austral. V zadní části se k logu připojují dvě impozantní světla ve tvaru písmene C, které vytvářejí velkolepý efekt. Podobně je tomu i v přední části vozu, kde světlomety a mřížka chladiče nezůstanou bez povšimnutí. Mikrooptická technologie, která byla poprvé představena u vozu Renault Mégane E-TECH Electric, se skládá z plexiskla, na jehož povrchu a v srdci materiálu jsou vyryty čáry a vzory. Když je okraj plexiskla osvětlen diodami LED, rozsvítí se všechny vyryté plochy a vytvoří přesný, živý a dobře rozpoznatelný vizuální efekt.

Zdroj: Renault