Alpine oficiálně v ČR: První showroom otevře v červnu v Praze

Alpine, A110, auto, červené

Alpine oznamuje otevření svého prvního prodejního místa v České republice. Své brány otevře na konci června 2022. Zákazníci se dočkají kompletní palety modelu A110, další vozy už ale budou jen elektrické.

První centrum Alpine, které bude v Praze, bude provozovat jeden z největších prodejců vozů Renault a Dacia, společnost Pyramida Průhonice. Showroom o rozloze 180 m2 se nachází v nákupní zóně Průhonice. Ambicí značky je, aby po tomto prvním centru následovala v příštích letech další.

Alpine má za sebou slavné dědictví v oblasti motorsportu, v němž v průběhu své historie dosáhla řady vítězství a v němž pokračuje i dnes prostřednictvím Formule 1, mistrovství světa ve vytrvalostních závodech a mnoha dalších sportovních disciplín, v nichž se angažuje. Alpine se vyznačuje také svým výrobním závodem v Dieppe (Francie), kde vysoce kvalifikovaní odborníci vyrábějí model A110.

Cíle rozvoje značky Alpine jsou podpořeny novým produktovým plánem. Do roku 2026 chce značka přejít od jednoho modelu se spalovacím motorem ke třem 100% elektrickým modelům, které budou i nadále poskytovat potěšení z jízdy. Nová organizace, posílení synergií se skupinou Renault a Aliancí a spolupráce s vybranými partnery budou zásadní pro podporu tohoto produktového plánu, který se skládá z :
• 100% elektrický sportovní kompaktní vůz (segment B) založený na platformě Alliance CMF-B EV,
• 100% elektrický crossover GT (segment C) založený na platformě CMF-EV Alliance,
• 100% elektrický nástupce modelu A110 vyvinutá ve spolupráci s Lotusem.

Na začátku roku 2022 představila společnost Alpine novou výrobní řadu A110. Celý sortiment bude možné objednat i v České republice:

Alpine A110 je vstupní branou do „alpského“ světa. Kombinace „alpského“ podvozku a motoru o výkonu 252 koní poskytuje potěšení z jízdy připomínající Berlinette. Lehký, přesný a živý vůz A110 je agilní a dynamický za všech okolností.

Nová Alpine A110 GT je sportovní kupé řady Grand Touring. Motor o výkonu 300 koní ve spojení s podvozkem „Alpine“ představuje ideální spojení výkonu a komfortu. Díky své všestrannosti a vzácné eleganci je A110 GT sportovním vozem pro každodenní cesty i pro cestování na dlouhé vzdálenosti.

Nová Alpine A110 S je na vrcholu nabídky a zaměřuje se na výkon. „Sportovní“ podvozek plně využívá potenciál motoru o výkonu 300 koní. V srdci má sportovní charakter, na přání dostává semi-slick pneumatiky a specifickou aerodynamickou sadu vhodnou pro uspokojení řidičů, kteří hledají ostřejší pilotáž zejména na okruhu. A110 S je koncentrátem emocí.

Zdroj: Renault