Auto jako Netflix. Direct Birne slibuje auto bez limitu nájezdu a s vrácením kdykoliv

Skupina Direct zkouší spustit novou službu, která slibuje používání auta na principu podobném pouštění filmů na Netflixu. Birne avizuje možnost vrácení vozu kdykoli a bez limitu najetých kilometrů. To je velký rozdíl proti operativnímu leasingu.

Skupina Direct family chce lidem ukázat, že je to možné, a spouští Birne – revoluční službu. „Birne není ani operák, ani půjčovna. Je to svoboda. Auto můžete vrátit po dvou měsících užívání kdykoliv chcete a neomezujeme vás ani v počtu najetých kilometrů. Neřešíte nic, jen to, kdy auto ve svém životě zrovna potřebujete,“ popisuje zakladatel Direct family Pavel Řehák. Podle něj jde o nejvýhodnější způsob využívání auta, pokud si přejete jezdit v novém a neutratit za něj příliš peněz.

Dneska máte v podstatě tři možnosti. Buď si auto koupíte za hotovost, na operativní leasing, nebo si ho půjčujete pomocí carsharingu. „Birne přináší změnu – najednou můžete mít auto jen tehdy, kdy opravdu chcete, a neřešit, jak daleko s ním jedete. Když ho nebudete chtít dál využívat, stačí nám to říct a s výpovědní lhůtou 14 dní ho vrátit. Navíc se nám podařilo nabídnout super auta za velmi hezké ceny,“ doplnil Martin Frko, který se projektům kolem mobility v rámci Direct family věnuje.

Tiguan za 11 990 Kč měsíčně

Už teď je v nabídce několik desítek aut šesti světových značek. Mezi nimi například VW Tiguan, KIA Sportage nebo Fiat 500. Za VW Tiguan lidé měsíčně zaplatí 11 990 Kč včetně DPH. V ceně mají všechna pojištění, dálniční známky a servis. Nabídku bude Birne postupně rozšiřovat. „Aktuálně se soustředíme na klienty Direct pojišťovny a do konce roku přijímáme objednávky na auta, která by měla být k dispozici od ledna do března 2023, v závislosti na vybrané značce,“ prozradil Lukáš Černo, který má projekt na starosti.

Zdroj: Direct