10 nejočekávanějších novinek z Paříže

Za pár desítek hodin se otevřou brány pařížského autosalonu. Kterých 10 nejzajímavějších novinek tam bude odhaleno?

Audi Q5

Nové SUV zřejmě oproti svému předchůdci povyroste, největší otazník visí nad tím, na jakém podvozku novinka vyjede – nejpravděpodobnější je platforma MLB s podélným uložením motoru, vyloučena není ani platforma MQB s příčným uspořádáním.

 BMW X2
Zcela nová řada mnichovské automobilky chce navázat na úspěchy modelů X4 a X6. Prodávat se začne příští rok a v Paříži se nejspíš nepředstaví sériová podoba, ale realitě velmi blízký koncept.

 Citroën C3
Nejprodávanější modelová řada Citroënu se dočká nové generace. Vzhledově je inspirován modelem C4 Cactus. Vycházet z něj bude i rally model C3 WRC, který se představí v podobě konceptu.

 Honda Civic
Pro Hondu zásadní evropský model bude uveden už v desáté generaci. Zatím pouze jako hatchback a bez dieselového motoru.

Více o novém civicu se dočtete ZDE

Hyundai i30
Třetí generace korejského vozu vyráběného v České republice projde výraznou změnou designu. K pětidveřovému hatchbacku a kombíku pravděpodobně časem přibude i ostrý „hot hatch“.

Jeep Compass
Novinka, která se profiluje jako soupeř vozů typu Nissan Qashqai se začne prodávat příští rok. Design je velmi podobný modelu Grand Cherokee.

 

Kia Rio
Výrobce si od nové generace Ria slibuje, že se stane nejprodávanějším modelem značky v Evropě. Základní pohonnou jednotkou bude litrový přeplňovaný tříválec.

 

Mercedes-Benz E All-Terrain
Nejnovější verze šesté generace třídy E dostane ochranné plasty na spodní část karoserie, střešní ližiny, výrazné prahy dveří, upravenou přední masku a zvýšený podvozek.

Více o novém Mercedesu E All-Terrain se dočtete ZDE

Peugeot 5008
Na jaře se začne prodávat model 5008, kterým značka vstoupí do stejného segmentu jako Škoda Kodiaq. Z původního MPV se stane velké SUV.

Více o novém Peugeotu 5008 se dočtete ZDE

Opel Insignia
Na novou generaci už netrpělivě čeká střednětřídní Opel Insignia. Astra se hodně povedla, doufejme, že na ni Insignia stejně dobře naváže. Premiéra v Paříži je pravděpodobná, ale zatím není potvrzena.