ČEZ otevřel svých prvních deset dobíjecích stanic pro elektromobily

02 elektromobily mitsubishi i-miev

02 elektromobily mitsubishi i-mievEnergetický gigant ČEZ otevřel za poslední měsíc deset svých dobíjecích stanic pro elektromobily. Všechny se nacházejí na území české metropole nebo v jejím blízkém okolí. Počet dobíjecích stanic ČEZu by se měl letos rozrůst ještě o dalších 15 dobíjecích míst.

První dobíjecí stanici otevřela společnost v blízkosti svého sídla v duhové ulici v Praze. Následovaly další především u obchodních center. Dobít elektromobil můžete kupříkladu na Novém Smíchově nebo na Palmovce, Vypichu a v Modřanech u obchodního domu Kaufland.

Představitelé ČEZu věří, že rozšíření sítě dobíjecích stanic napomůže vývoji elektromobility. Už dnes totiž automobilky elektromobily nabízejí a jejich masivnímu rozšíření brání vedle vysoké pořizovací ceny právě řídká síť dobíjecích stanic.

Pokud jste majiteli automobilu na elektrický pohon a chcete využívat dobíjecích stanic společnosti ČEZ, musíte uzavřít zákaznickou smlouvu, která dovolí za měsíční paušál 100 Kč dobíjet svůj automobil bez omezení. Paušální částka by se příští rok měla zvýšit na 150 Kč.

Kromě ČEZu otevřely své dobíjecí stanice také společnosti PRE, E.On a RWE.