Budoucnost patří barevným pneumatikám…

bridgestone 3

bridgestone 3Společnost Bridgestone vyvinula novou revoluční technologii tisku na bočnice pneumatik, která se odlišuje od všech stávajících metod tisku na pneumatiky a barvení pneumatik nabízených na současném trhu.

Dosud se pro výrobu bílých pruhů a nápisů na bočnicích pneumatik používala bílá pryž. Tato metoda vyžaduje ovšem velké množství bílé pryže, aby se zabránilo změnám barvy a byla zaručena dlouhá životnost. Uvedený konvenční výrobní proces může také zvýšit hmotnost pneumatiky.

Vyspělá technologie tisku na pneumatiky vyvinutá společností Bridgestone nanáší na povrch pneumatiky základní vrstvu, která působí proti změnám barvy, dále inkousty, nově vyvinuté pro tuto technologii, a nakonec povrchovou vrstvu, chránící celek před vnějším poškozením. Díky této technologii může společnost Bridgestone vyrábět pneumatiky s kreativnějším vzhledem při současném zohlednění požadavků na ochranu životního prostředí, jako je například snižování spotřeby paliva, protože nová technologie nijak nezvyšuje hmotnost pneumatiky.

bridgestone 1Bridgestone se bude i nadále zabývat výzkumem rozmanitých příležitostí, které nová technologie tisku na pneumatiky přináší. Na bočnice pneumatik je například možné natisknout originální designérské návrhy zákazníků nebo fotografie. Později je možné inovativním způsobem vytištěné motivy podle přání zákazníka odstranit nebo změnit.

Bridgestone plánuje, že svou unikátní technologii tisku na pneumatiky uvede v nejkratší možné době na trh.

 

{gallery}newsy/Bridgestone{/gallery}