Chevrolet Trax: Trochu jiná káva

Chevrolet Trax

Chevrolet TraxNa český trh dorazil sourozenec Opelu Mokka – nový Chevrolet Trax. Je robustnější, pohlednější a nabízí nižší cenu.

Zatímco automobilový trh stále trpí, kategorie nejmenších SUV je kupodivu na vzestupu. Po Opelu Mokka, Peugeotu 2008 či Renaultu Captur proto na trh dorazil také Chevrolet Trax, který si bude chtít ze zmíněného koláče také něco utrhnout.
Novinka je dvojčetem Opelu Mokka a kopíruje i jeho motorovou paletu. Zatímco mokka počítá s prodeji pouze na evropském kontinentu, Chevrolet Trax zamíří do celého světa.

Chevrolet TraxNa první pohled se od sebe dvojčata liší hlavně při pohledu na mohutnou příď, která se v případě traxe vzhlédla ve větším modelu Captiva. Odlišný je také interiér. Ten u Chevroletu navazuje na linie z ostatních modelů této značky a po prvním svezení můžeme konstatovat, že se Chevrolet vydal správnou cestou. Spokojeni jsme se zpracováním i přehledností, zajímavým prvkem je pak podoba přístrojového štítu, který představuje rozměrný otáčkoměr kombinovaný s rozměrným displejem. Multimediální funkce a parkovací kameru spojuje systém Chevrolet MyLink, který zajišťuje propojení pomocí Bluetooth i USB kabelu, stejně jako příjem radiového signálu.
Usednutí do vozu prozrazuje poměrně vysokou pozici nad silnicí a vcelku dostatek prostoru jak pro řidiče, tak i pro posádku. Základní objem zavazadlového prostoru nabízí objem 356 litrů, které je možné sklopením zadních sedadel dělených v poměru 60/40 rozmnožit až na 1370 litrů.
Chevrolet TraxV počátku vnikne Chevrolet Trax na český trh s trojicí motorů. Základem je benzinová šestnáctistovka s výkonem 85 kW, výkonnější alternativou je motor 1.4 Turbo s výkonem 103 kW spojený s manuální převodovkou a pohonem všech kol. Dieselovou volbu představuje stará známá jednotka 1.7 D s výkonem 96 kW, která je dostupná jak s pohonem předních, tak i s pohonem všech čtyř kol.
Cena základní verze 1.6 MT ve výbavě LS zahrnující například asistent pro rozjezd do kopce, elektrické stahování předních oken, tempomat či rádio s USB a Bluetooth startuje díky zaváděcí slevě na hodnotě 272 645 Kč bez DPH. Za Chevrolet Trax s turbodieselem pod kapotou zaplatíte minimálně 384 215 Kč bez DPH.

{gallery}stories/automobil_ve_firme/Chevrolet_Trax{/gallery}