Ještě víc „Duster“

Dacia Duster

Dacia DusterTéměř 1500 prodaných vozů od ledna do října a třetí místo v kategorii vozů SUV na českém trhu. To jsou výsledky Dacie Duster, která se nyní začala prodávat v omlazené podobě. Základní cena ale zůstala stejná – od 206 529 Kč bez DPH.

Celosvětově se Dacie Duster prodalo od premiéry v roce 2010 už 450 000 kusů. Úspěch pro automobilku nejspíš nečekaný, ale zasloužený. Modernizace má potenciál tato čísla ještě zvýšit. Optická změna je patrná zepředu, kde auto dostalo přepracovanou masku chladiče s novou mřížkou vstupu vzduchu a novými světlomety s dvojí optikou světel pro denní svícení. Ještě větší změna se odehrála uvnitř, kde je zcela nová robustnější a více „off road“ vypadající palubní deska a přepracovaná sedadla. Uprostřed palubní desky Dacia Dustermůže být umístěn multimediálním systémem s navigací a velkým dotykovým displejem, stejně jako v ostatních modelech Dacia. Ovladače stahování oken se přestěhovaly na panely v předních a zadních dveřích. Nové prvky přibyly v příplatkové výbavě – tempomat s omezovačem rychlosti, zadní parkovací asistent. 

Dacia DusterPoprvé v historii dostala Dacia Duster verzi motoru TCe s výkonem 125 koní a spotřebou 6,2 l/100 km. Zvolit je dále možné benzinový 1.6 105 koní, případně přímo z výroby předělaný na LPG, a dvě verze dieselového agregátu 1.5 dCi 90 nebo 110 koní. Výrobce slibuje výrazné snížení vnitřního hluku zlepšením aerodynamiky i odtlumením kabiny.

Na výběr opět budou buď verze s pohonem pouze předních anebo všech kol. Potěší vysoká světlá výška 210 mm, stejně jako záruka na 3 roky nebo 100 000 km.