Citroën pokukuje po luxusním segmentu

Francouzský Citroën známý touhou prosadit se v prémiovějších segmentech údajně pracuje na znovuzrození modelů C5 a C6 v high-tech podobě.

Sedan střední třídy Citroën C5 je ve své druhé generaci na trhu už od roku 2008, vlajková loď C6 se vyráběla s výjimkou Číny pouze v letech 2005-2012. Oba modely by se nyní mohly dočkat znovuzrození. Jakým se vydají směrem, to ukáže už za pár hodin v Paříži studie C-xperience. Automobilka sama o něm tvrdí, že „ukazuje schopnost prosadit se na území luxusních vozů“.
Koncept má výrazné proporce (délka 485 cm, šířka 200 cm), velmi nízký strop (výška 137 cm) a velmi krátké převisy (rozvor 300 cm). Středobodem kabiny je panoramatický displej 19″ s formátem 16:3. O pohon zadních kol se stará plug-in hybridní agregát kombinující benzínový motor o výkonu 150–200 k a elektromotor dodávajícímu další energii (až 80 kW).
Podle řady prohlášení jeho představitelů Citroën stále věří tomu, že se může prosadit v prémiovém segmentu velkých sedanů, a tak znovuzrození modelů C5 a C6 v duchu studie C-xperience je velmi pravděpodobné. První zákazníky ale bude zřejmě hledat na východě, konkrétně v Číně.

Na co se těšit do Paříže? Čtěte ZDE