Elektromobily připraví o práci desetitisíce lidí ve VW

VW_motor

VW_motorPersonální šéf Volkswagenu Karlheinz Blessing připustil v německých médiích, že v příštích letech přijde v Německu o práci desetitisíce zaměstnanců kvůli plánované expanzi elektromobilů.

Elektroofenziva, kterou si do roku 2025 naplánoval koncern Volkswagen, bude mít dopad na zaměstnanost v jeho závodech.  Připustil to hlavní personalista Karlheinz Blessing, který řekl, že snižování bude v řádu „pětimístného“ čísla, tedy desetitisíců lidí. Půjde o pracovníky ve výrobě, protože montáž elektrických motorů je personálně mnohem méně náročná než v případě aut s klasickým spalovacím motorem.
Podle Frankfurter Allgemeine Zeitung očekává odborová rada zaměstnanců, která v současné době vede s vedením Volkswagenu na toto téma jednání, že půjde o 25 000 lidí v následujících deseti letech. Volkswagen tvrdí, že se bude snažit, aby nešlo o žádné nucené propouštění, ale přednostně se například nenahrazovali zaměstnanci odcházející do důchodu apod.
Plán na celkové snižování nákladů v dalších letech má projednávat a schvalovat představenstvo koncernu, které se sejde 18. listopadu.

Čtěte také:
Koncern VW bude škrtat, dotkne se to i Škodovky?
Zpětný odkup aut VW v Evropě je opět na pořadu dne