Nová Insignia ponese jméno Grand Sport

Opel_Insignia

Opel_InsigniaNová generace Astry se vydařila, stala se dokonce evropským Autem roku. Nyní se rychle blíží představení nové generace Insignie, dalšího klíčového modelu, jehož prodeje zatím zaostávaly za očekáváním.

Premiéra druhé generace Insignie, která v roce 2008 nahradila modely Vectra a Signum, se chystá letos v prosinci. Změnu bude symbolizovat už nový název – podle zahraničních médií se totiž v případě liftbacku ke jménu Insignia přidají ještě slova Grand Sport. Kombíku zůstane označení Sports Tourer, jeho oplastované verzi s pohonem všech kol pak Country Tourer. Prodávat se bude po celém světě, ale pod různými koncernovými značkami – kromě Opelu ještě jako Vauxhall a Buick.
Podobně jako Astra projde nová generace Insignie „odtučňovací dietou“ – zhubne totiž až o 150 kilogramů. Už tak dost velké auto přitom ještě vyroste – délka se zvětší o 55 mm na 4897 mm, rozvor o 92 mm na 2829 mm. Designově půjde spíš o evoluci v duchu aktuální Astry. Narůst by ale měla kapacita zavazadlového prostoru, a to až na 565 litrů, srovnatelných se Škodou Superb.
Podle britského Autocaru bude největší novinku pod kapotou představovat dieselový motor 1.6 CDTi, který nahradí stávající dvoulitr. Auto také dostane novou osmistupňovou automatickou převodovku.