Jakou „bestií“ bude jezdit Donald Trump?

Cadillac_prezident

Cadillac_prezidentKromě klíčů od Bílého domu a kódům ke zhruba 1 900 jaderných hlavic obdrží 20. ledna 2017 Donald Trump novou prezidentskou limuzínu. Jaká asi bude?

V lednu příštího roku se Donald Trump stane už 45. prezidentem Spojených států. Pro nejvýše postaveného člověka Ameriky bývá vždy připravena speciální limuzína, které se přezdívá The Beast (Bestie). Tradičně to bývá vůz značky Cadillac. Prezident Obama používal opancéřovaný vůz dlouhý 5,5 metru s pět palců tlustými neprůstřelnými skly.
Podle serveru msn.com vyrobí nové prezidentské auto znovu značka Cadillac. Přední maska bude vycházet z modelu Escalade, ale vůz bude postaven na speciálním podvozku pro užitkové vozy – kvůli celkové váze. Pancéřování bude totiž všude, včetně spodní části tak, aby auto odolalo i výbuchu bomby na silnici. Podobně jako Obamovo auto bude uvnitř prostor až pro sedm lidí. Dvě sedadla pro prezidenta a jeho doprovod budou až úplně vzadu, proti nim další 2-3 sedadla otočená do protisměru, vepředu pak místo pro řidiče a jednoho člena ochranky. Tito dva budou zřejmě od zbytku auta odděleni neprůstřelným sklem. Samozřejmostí je vlastní okruh vzduchu s filtrací a komunikační centrum.
Server msn.com zmínil i jednu zajímavost, že Trump je v kontaktu s firmou Cadillac už od roku 1988, kdy u ní poptal limitovanou edici 50 luxusních limuzín nesoucích jeho jméno, které by sloužily pro dopravu mezi New Yorkem a Trumpovým kasínem v Atlantic City. Vyrobily se ale pouze dva prototypy, protože Trump nikdy neudělal oficiální závaznou objednávku. Později se ale zúčastnil některých akcí Cadillacu, například světové premiéry aktuální generace modelu Escalade v roce 201