Na základě Golfu vznikne malý crossover

VW_TRoc

VW_TRocTradiční modelová řada Volkswagenu Golf dostane příští rok netradiční přírůstek – malý crossover inspirovaný konceptem T-Roc. Představit by se měl už na jaře na autosalonu v Ženevě.

Model na pomezí SUV a coupé velikostí zařazený pod Volkswagen Tiguan a směřující například proti  Nissanu Juke by se mohl začít prodávat na podzim 2017. Volkswagen si sice nechal zaregistrovat různá jména, například Teracor, ale šéf značky Herbert Diess potvrdil britskému Autocaru, že vůz ponese jméno původního konceptu z roku 2014 T-Roc. Ten měl pevnou odnímatelnou střechu, sériové auto bude ovšem mít klasickou konstrukci. Naopak rozměrům konceptu by sériový vůz měl odpovídat – koncept měřil 4 178 mm na délku, 1 831 mm na šířku a 1 501 mm na výšku. Pro srovnání, aktuální druhá generace Tiguanu má délku 4 486 mm, šířku 1 839 mm a výšku 1 632 mm. Podvozek bude stejně jako Golf postaven na platformě MQB.VW_TRoc2
Vedle pohonu pouze předních kol se údajně počítá i s pohonem 4×4. Motory budou stejné jako v Golfu, začínající na litrovém benzinovém tříválci, přes nový agregát 1.5 TSI až po dvoulitrový čtyřválec z modelu Golf GTI. Dieselové jednotky budou mít objem 1,6 a 2,0 litru. Počítá se prý i s plug-in hybridním a čistě elektrickým pohonem.
T-Roc je jedním ze tří nových SUV značky Volkswagen. Větší Atlas určený především pro americký a čínský trh, se už představil, naopak menší vycházející ze studie T-Cross Breeze bude mít premiéru až v roce 2019.