Nová diagnostika odhalí závadu dřív, než k ní dojde

AA_diagnostika

AA_diagnostikaSedmnáct procent potenciálních závad, které se ještě neprojevily, odhalil v 10 000 testovaných vozech nový diagnostický systém firmy AA.

 

 

Jeho používání by tak výrazně zvýšilo bezpečnost i uživatelský komfort. O nové technologii informoval britský server Autocar. Podstatou systému je malá krabička, která se napojí na diagnostickou zásuvku vozu a monitoruje řadu údajů jako například stav baterie, elektroinstalace nebo řízení. Data jsou v reálném čase odesílána do firmy AA, kde se vyhodnocují, a řidič může stav svého vozu neustále sledovat pomocí speciální aplikace pro chytré telefony. Pokud systém zjistí hrozící problém či poruchu, okamžitě řidiče informuje pomocí textové zprávy. Během testovacího provozu ale stejně 85 procent uživatelů aplikaci kontrolovalo každý den.
Tři nejčastěji zjištěné závody se týkaly zapalovacích svíček, snímače hmotnosti nasávaného vzduchu a katalyzátoru. Z 10 000 aut, které systém používaly, byly pomocí této diagnostiky zjištěny závady u 17 % z nich. Podle výrobce je zatím systém v polovině plánovaného testování a do prodeje by mohl být nabídnut v polovině roku 2017.