Radikální změna: Peugeot Partner končí, nahradí ho Rifter

Na autosaloně v Ženevě se představí trojice malých dodávek značek Opel, Citroën a Peugeot. Zatímco první dvě jmenované už svoje modely Berlingo a Combo ukázaly, Peugeot chystá trochu větší revoluci – změnu jména.

 

Peugeot sice ukáže svoje auto jako poslední z trojice, ale pravděpodobně přinese nejvíc překvapení. Začíná to už změnou jména. Oficiálně to sice potvrzeno není, ale novinka změní jméno z Partner na Rifter. Nasvědčuje tomu nejen hashtag na facebookové stránce Peugeotu, ale i informace některých francouzských médií. Název pochází ze slova „rift“, což znamená praskání, používá se především v souvislosti s ledem.

Čtěte také: Nové Berlingo odhaleno, následovat bude Partner a Combo

Další zajímavou novinkou v tomto segmentu bude použití systému Grip control, který v SUV značky Peugeot, které nemají pohon všech kol, pomáhá lepší trakci. Elektronicky řízený přední diferenciál upravuje přenos točivého momentu na přední kola podle okamžité potřeby a v zájmu maximální průchodnosti vozu umožní i řízený prokluz kol. V Opelu ponese tento systém název IntelliGrip.
Martin Šidlák