Seat chystá produktovou ofenzivu, ale nejen elektrickou, i na CNG

Nový model každých šest měsíců až do roku 2020 – takový cíl oznámila značka Seat na bilanční tiskové konferenci. Bude mezi nimi i elektromobil, Seat se ale chce také zaměřit na vozy s pohonem na CNG.

 

Prvními dvěma novinkami budou modely Seat Tarraco a Cupra Ateca, jejichž prodej bude zahájen koncem roku 2018. V příštím roce se u dealerů objeví nová generace modelu Leon ve dvou karosářských variantách, jako pětidveřový hatchback a rodinné kombi ST. V roce 2020 spatří světlo světa první elektromobil Seat, zkonstruovaný na základě platformy MEB koncernu Volkswagen a nabízející dojezd 500 kilometrů. V roce 2020 bude produktová řada poprvé rozšířena také o automobil kategorie CUV (Crossover Utility Vehicle).
Výše uvedené plány oznámil dnes Luca de Meo, předseda představenstva, na výroční tiskové konferenci v Madridu, na níž prezentoval také hospodářské výsledky za loňský rok. Oznámil, že „Seat představí nový model každých šest měsíců do roku 2020“ a také prozradil, že „rok 2020 bude pro rokem elektrifikace s představením externě nabíjitelné hybridní verze nové generace modelu Leon, která se bude vyrábět v závodě Martorell a umožní dojezd minimálně 50 kilometrů“. První elektromobil SEAT, který byl krátce představen v prvním videu, bude mít konkurenceschopnou cenu, nabídne dojezd až 500 kilometrů, bude vybaven nejvyspělejšími systémy v oblastech konektivity a informačních a zábavních systémů na trhu a nabídne funkce autonomní jízdy minimálně na úrovni 2.
Předseda představenstva také potvrdil pokračující zaměření na vozidla s pohonem na stlačený zemní plyn (CNG). „V rámci koncernu Volkswagen vedeme projekt technického vývoje vozidla na CNG. S modelem Arona TGI, který uvedeme na trh v letošním roce, budeme mít v nabídce jediné SUV na světě s pohonem na zemní plyn.“