Škoda Scala má české ceny. Je o 67 000 Kč dražší než Rapid

Škoda zveřejnila ceník svého nového modelu Scala. Ten začíná na částce 394 900 Kč za verzi s motorem 1.0 TSI 85 kW, v druhém čtvrtletí však přibude ještě méně výkonná verze 70 kW za cenu 369 900 Kč. Je to citelně víc než Rapid, který Scala nahrazuje, ale novinka dostala bohatší výbavu.

 

Podobně jako v případě uvádění modelu Karoq chybí zatím nejnižší výbavový stupeň Active, který se ale stejně jako v případě zmíněného SUV objeví později. Zatím si Škoda nemůže stěžovat na nezájem prvních zákazníků, kteří auto chtějí, aniž by ho viděli, a u dealerů už udělali víc než 1000 závazných registrací. Automobilka by to letos v Česku chtěla dotáhnout na desetinásobek.

Čtěte také: Připravte se: Kvůli přísnějším limitům CO2 auta výrazně podraží

K dispozici jsou zatím jen dva stupně výbavy – Ambition a Style. Již standardní výbava vozu zahrnuje například: klimatizaci, tempomat, LED přední a zadní svítilny, mlhové světlomety, 16″ ocelová kola Tecton, palubní počítač Maxidot, infotainment Swing s 6,5″ barevným dotykovým displejem a Bluetooth nebo elektricky nastavitelná vnější zpětná zrcátka s vyhříváním. Vysoký bezpečností standard vozu podtrhuje standardně dodávaný světelný asistent s funkcí automatického zapínání potkávacích světel, asistent rozjezdu do kopce, asistent hlídání jízdního pruhu (tzv. Lane Assist), systém sledování prostoru před vozem (tzv. Front Assist) s funkcí nouzového brždění a detekcí chodců nebo kotoučové brzdy na všech čtyřech kolech. Základní provedení vozu ve výbavovém stupni Ambition je dále možné kombinovat se zážehovým agregátem 1,0 TSI/85 kW, nebo s turbodieselem 1,6 TDI o stejném maximálním výkonu. V obou případech je k dispozici šestistupňová manuální převodovka. Pro zážehovou motorizaci byla stanovena doporučená prodejní cena 394 900 Kč, vznětová verze je za příplatek 40 000 Kč.
Rapid, vybavený totožným agregátem 1.0 TSI 85 kW by na výbavovém stupni Ambition citelně levnější – konkrétně naposled stál 327 900 Kč ve variantě Spaceback. Na druhou stranu ale měl jen 15palcová kola, pouze LED denní svícení vpředu. Ostatní výbava byla podobná, zcela mu ovšem chyběly výše zmíněné elektronické asistenty.

Čtěte také:
Kosmiq, Anuq nebo Laura? Škoda ukázala první fotku nového malého SUV
Test Škoda Karoq 2.0 TDI 4×4: Yeti z ostrova Kodiaq