Dodávka i mobilní kancelář: Opel Vivaro potřetí

Do rychle rostoucího trhu dodávkových automobilů střední třídy vstupuje třetí generace Opelu Vivaro. V budoucnosti bude Opel odpovědný za globální vývoj lehkých užitkových vozů pro celý koncern PSA.

 

Opel Vivaro nové generace je postavený na nejmodernější platformě PSA pro užitkové vozy. První vozy se objeví v autosalonech prodejců značky Opel už koncem léta. Modelová nabídka je přizpůsobena aktuálním požadavkům zákazníků – Vivaro se bude vyrábět jako skříňová dodávka, jako Crew Cab verze s kabinou pro 6 osob s odděleným nákladovým prostorem, jako podvozek pro speciální nástavby, osobní minibus Combi. Namísto dosavadních dvou se nové Vivaro bude nabízet ve třech délkách karoserie: 4,60 m, 4,95 m a 5,30 m. S maximálním objemem nákladového prostoru 6,6 m3 má Vivaro nové generace užitečné zatížení až 1400 kilogramů, což je o 200 kg více, než měl model předchozí generace.
Zvýšila se i povolená hmotnost přívěsu: Maximální hodnota brzděného přívěsu činí 2500 kg, což je o půl tuny více, než doposud. Jen výška vozu je o něco menší – u většiny verzí činí jen 1,90 m. Vivaro nové generace proto může parkovat v podzemních garážích s nižším stropem.
Stabilitu a bezpečnost na nezpevněném povrchu – blátě, písku a sněhu – zaručuje systém regulace trakce IntelliGrip. K dispozici bude i podvozek se zvětšenou světlou výškou a ochrannými prvky. Opel bude už od počátku nabízet Vivaro nové generace i s pohonem všech kol 4×4, který bude dodávat specializovaná firma Dangel.