Vošický končí u Hyundai. Po Opelu a Fordu končí šéf dalšího českého importéra

Zemětřesení na české automobilové scéně pokračuje. Po Opelu a Fordu končí generální ředitel třetí značky na českém trhu – Vladimír Vošický v Hyundai.

 

Konec Vladimíra Vošického oznámila automobilka prostřednictvím stručné tiskové zprávy 5. března ráno: „Společnot Hyundai Motor Czech s.r.o. se dnes dohodla na ukončení vzájemné spolupráce s generálním ředitelem společnosti Vladimírem Vošickým. Za dobu jeho působení v čele společnosti se dařilo značce Hyundai zvyšovat objem prodeje i tržního podílu na českém trhu.“
Jde už o třetí změnu tohoto druhu u nějakého českého importéra v posledních pár měsících. Ke konci roku 2018 odešel z čela českého Fordu generální Jan Laube, a to 24 letech u firmy a 11 letech na pozici jednatele. Od 1. ledna 2019 ho nahradil Attila Szabo, který zároveň zůstal i na své předchozí pozici generálního ředitele společnosti Ford v Rumunsku.
K 31. lednu 2019 pak skončil i generální ředitel českého a slovenského Opelu Pavel Šilha. Country Managerem pro ČR a SR byl jmenován Josef Šopík, který dosud zastával pozici Sales Managera.
Zatímco u Fordu a Opelu zřejmě hrály roli prodejní výsledky (Fordu v roce 2018 v ČR klesly prodeje na 77 % roiu 2017, Opelu na 76 %), Hyundai se snížily registrace pouze o necelých 5 procent. I přes spory, které vedl Vladimír Vošický s dealery a kontroverzní kampaně zaměřené především proti značce Škoda, se zdála jeho pozice neotřesitelná, proto je jeho odchod pro většinu lidí z oboru překvapením.

Čtěte také: Flotilovým autem roku 2019 se stal Ford Focus