Nový Renault Clio – malý ale šikovný

1

Nová generace Renaultu Clio se ukázala světu. Na první pohled se příliš nezměnila, ale leckoho potěší. Po stránce vzhledu se už pátá generace clia oproti svému předchůdci příliš neliší. Změny jsou ale na první pohled patrné třeba u předních světlometů.

 Renault představuje nové Clio, páté vydání své ikony, které se prodalo už 15 milionů kusů. Od představení první generace v roce 1990 se Clio stalo bestsellerem Skupiny Renault po celém světě. Přes jen lehké úpravy vzhledu jsou patrné nové přední lampy, které dostaly podle vzoru současného designového jazyka značky typické zakřivení a z některých úhlů může clio připomenout podobu nového kadjaru či meganu. Mezigeneračně se clio o něco málo zkrátilo a je o 30 mm nižší. Automobilka i přesto slibuje ještě prostornější interiér, který dokladuje i hodnotou zavazadlového prostoru, která poskočila na 391 litr. A to je na poměry segmentu opravdu dost.

Zatímco exteriér prošel jen drobnou retuší, interiér byl výrazně přepracován. Největší novinkou je rozměrný infotainment s úhlopříčkou 9,3 palce a digitální přístrojový štít. Nové Clio bude první model skupiny, který nabídne nový hybridní pohon E-Tech. Díky kompletní a podle vyjádření automobilky jedinečné nabídce asistenčních systémů řízení se navíc stane průkopníkem v dostupnosti městských vozidel vybavených autonomním řízením. Start prodeje na českém trhu je naplánován na září tohoto roku.