Skica ukazuje interiér nového Volkswagenu Golf

Nová osmá generace Volkswagenu Golf se oproti původním plánům sice trochu zdrží, ale premiéru by měla mít na začátku příštího roku. První skica ukazuje, jak bude vypadat interiér.

 

Skica odhaluje, že interiér golfu bude pokračovat v trendu, který nastavil třeba Volkswagen Touareg nebo nejnovější modely Audi. Tedy na dvě části rozdělená digitální palubní deska vlevo s palubními přístroji, vpravo s obrazovkou infotainmentu. Interiér tak získá minimalistický, jednoduchý a přitom elegantní vzhled.
Volkswagen původně plánoval premiéru nového golfu na podzimní autosalon ve Frankfurtu, tam ale dostane přednost elektrická rodina vozů ID. Premiéra se tak posouvá na začátek roku 2020. Volkswagen ale popírá, že by za tím stály výrobní problémy. „Myslíme si, že je lepší přijít s tím na začátku příštího roku s plnou silou,“ řekl šéf prodeje Volkswagen Jürgen Stackmann serveru Automotive News Europe. „Nemá to nic společného s výrobou. Je to rozhodnutí o prodeji. Nepokoušíte se dát auta pod vánoční stromeček, když tomu nikdo nevěnuje pozornost.“