Nový Terminátor bude bojovat proti Land Cruiseru

Ve filmu Terminátor: Temný osud se na scénu vrací hvězda prvního a druhého dílu Linda Hamilton v roli Sarah Connor. Vstupuje do akce jako starší dáma s bazukou, která se bez mrknutí oka pouští do boje se supermoderním robotem. Jednou z jejích neohrožených zbraní je klasický Land Cruiser 80.

 

Už letos na podzim se na plátnech světových kin představí další pokračování série Terminátor a v těchto dnech byl zveřejněn první trailer. Land Cruiser 80 představuje ve filmu Tima Millera vozidlo určené pro boj s roboty, přestože ve skutečnosti patří tento model spíše mezi komfortnější typy Land Cruiserů.
Automobil se začal prodávat v roce 1990 a jeho cílem bylo nastavit nové standardy na trhu terénních vozů, pokud jde o dostupné technologie a luxus. V Severní Americe i v Evropě mělo auto výhradně pohon na všechna čtyři kola. Zepředu připomínalo osobní vůz, nicméně široké pneumatiky a rozšířené blatníky nenechaly nikoho na pochybách, že jeho terénní schopnosti jsou nadprůměrné. Land Cruiser tak svým vzhledem porušil dosavadní tradici stylu japonských terénních aut. Na jeho off-roadové funkcionality to ovšem nemělo vliv.
Jde o model, který byl pět metrů dlouhý a dva metry široký. Střecha nabízela spoustu místa pro upevnění doplňků. Bylo možné si vybrat ze dvou benzínových motorů, 4.0 a 4.5, a dvou dieselů, 4.2 1HZ a přeplňovaného 4.2 1HD-T o výkonu 165 koní. Od roku 1996 poskytovala Toyota v LC 80 ABS a airbagy už ve standardní výbavě. Roku 1997 však jeho výroba v Japonsku skončila a na jeho místo nastoupil model J10.