Bude Caddy sportovat? Nová generace už přešlapuje za dveřmi…

Nová generace Volkswagenu Golf i převratný elektrický model ID.3 už byly odhaleny, a tak může tato německá značka zvesela pokračovat v představování svých ostatních novinek. Jako další na řadu přichází nástupce modelu Caddy, u kterého nezůstane dle slov automobilky kámen na kameni! A těšit se máme především na jeho sportovnější charakter…

Dynamický, sebevědomý, sportovní, a přitom praktický automobil – taková by měla být podle slov zástupců automobilky nová generace modelů Caddy a Caddy Cargo, která na trh dorazí ještě tento rok. Světová premiéra modelu je přitom plánována už na letošní únor a automobilka už v předstihu do světa vyslala i první oficiální skici vozu.
Co z nich lze vyčíst? Především využití několika nových výrazných designových prvků, které budou odpovídat dříve zmíněnému sportovnějšímu pojetí. Mezi ně patří výrazněji klesající linií střechy nebo vertikálně uspořádaná, štíhlá LED světla na zádi, kterými bude vybavena jak užitková, tak i osobní varianta vozu. Studie navíc ukazuje větší zadní okno, které bude naopak nezaměnitelným prvkem osobní verze. Užitkové varianty nového modelu Caddy budou mít v závislosti na přání zákazníka zadní výklopné dveře bez okna nebo osvědčené křídlové dveře.

ROZHOVOR – Jakub Šebesta, VW Užitkové vozy: „Elektrifikaci dodávek ovlivní především politika státu“

Dalšími prvky nově vyvinutého modelu Caddy jsou větší kola a uzavřeně působící příď s LED světlomety, užší maskou chladiče a větším logem. Zapomínat se ale nebude ani na užitné vlastnosti vozu – ať už v podobě vysoké variability či velký objem nákladového prostoru všech užitkových verzí. Značka Volkswagen Užitkové vozy chce sázet na to, že nový Caddy bude zajímavou, praktickou alternativou pro ještě širší okruh zákazníků s aktivním životním stylem.
O motorové paletě prozatím nepadlo ani slovo, přesto předpokládáme, že se ještě budeme moct spolehnout na klasickou nabídku turbodieselových i benzinových motorů, z nichž vybrané varianty mohou nabídnout mild-hybridní systém. Čistě elektrické varianty se pravděpodobně ještě nedočkáme, ta dorazí až v rámci nové rodiny vozidel ID inspirovaných třeba dříve představeným modelem I.D. Buzz Cargo.