Má Volkswagen ID.3 problém se softwarem?

Zcela novou elektromobilní éru má v koncernu Volkswagen odstartovat plně elektrický model ID.3, auto velikosti Golfu s dojezdem až 550 kilometrů. Německá média ale přišla s informací, že vůz má problémy se softwarem.

 

S informací přišel německý Manager Magazin, podle kterého má automobilka „masivní problém se softwarem pro své elektromobily ID.3“. Podle něj je už vyrobeno zhruba 20 000 kusů, které jsou ale zaparkovány na odstavných plochách a čekají, až do nich bude dodatečně nahrán správný software. To si vyžádá neplánované náklady navíc.
Na uvedení na trh by to ale podle Volkswagenu nemělo mít vliv „Zavedení nové elektroniky a softwaru je výzvou, která může vést k obtížím nebo zpožděním, které v současné době řešíme,“ řekl mluvčí společnosti VW webu Automotive News Europe. „Časový plán ale zůstává v platnosti: uvedení na trh je naplánováno na léto 2020.“
S problémy se softwarem se koncern zřejmě potýká nejen u ID.3. Například nejnovější generace Golfu nabrala zpoždění proti původnímu plánu. Že za to může software potvrdil Automotive News Europe loni šéf značky Jürgen Stackmann, když přiznal, že se řeší hlavně fungování systému bezdrátových aktualizací.  

Čtěte také: Náklady na provoz elektromobilu – Nůžky se svírají