Tak to tu ještě nebylo! Žena obvinila tankovací pistole, že jsou sexistické

čerpací stanice, benzín, nafta, stojan

Kampaň MeToo a ekologické odmítání spalovacích motorů se nečekaně protlo. Učitelka z jihozápadního Londýna obvinila tankovací pistole u čerpacích stanic z toho, že jsou navrženy pro muže a jsou „sexistické“. Zvažuje proto nákup elektromobilu.

 

O případu 31leté Melanie Morgan, učitelky z jihozápadního Londýna, informoval deník Daily Mail. Žena podle něj zveřejnila na sociálních sítích video, jak bojuje s tankovací pistolí. Stěžovala si, že je moc velká na její malé ruce a obvinila provozovatele a výrobce z „každodenního sexismu“. Podle ní jsou tato zařízení navržena jen pro muže.
Zatímco naplnit její benzinový Smart není až tak obtížné, u rodinného dieselového Fordu Tourneo už to podle ní problém je. Naplnění velké nádrže je zdlouhavé a bolí jí po tom ruce. „Dříve jsem předpokládala, že šířka ovládání čerpací pistole, má tak velké rozměry a je třeba přitáhnout páčku tak velkou silou z nějakého konkrétního důvodu. Ale teď myslím, že to je problém, který všichni přehlížejí. Navrhli to mužští inženýři a nikdo si nestěžoval,“ řekla.
Ford Tourneo prý už začal tankovat pouze její partner, takže tato starost jí odpadla, ale přesto tato matka dvou dětí uvažuje, že by si v budoucnu právě z tohoto důvodu koupila elektromobil.
Martin Šidlák, foto: Pixabay

Čtěte také: Česko je v přípravě na elektromobilitu páté nejhorší v Evropě