Volkswagen ID.4 odhalen v čínských dokumentech

Volkswagen ID.č

Volkswagen vsadil všechno na elektromobily. Jeho první model z nové řady elektromobil ID.3 se potýkal se softwarovými problémy, podoba druhé unikla ze schvalovací dokumentace. SUV Volkswagen ID.4 byl odhalen v dokumentech určených pro čínskou vládu.

Očekávaný elektrický crossover se ma začít prodávat až koncem letošního roku, ale jeho finální podoba už unikla na internet z dokumentů určených čínskému ministerstvu průmyslu a informačních technologií. Obrázky jsou součástí dokumentů, které musí každá firma v Číně předložit, pokud chce, aby její výrobek byl schválen pro čínský trh.

elektromobily, i-stock
Čtete také

Proč jsou elektromobily dražší, než auta se spalovacím motorem?

Také jste si někdy položili otázku, proč jsou elektromobily dražší, než vozy se spalovacím motorem? Pokusíme se na to odpovědět…

Obrázky ukazují, jak bude produkční crossover vypadat, ale přiložená dokumentace ukázala i některé technické údaje. Vůz bude dlouhý 4592 mm, široký 1852 mm, vysoký 1629 mm, s rozvorem kol 2765 mm. Čínský model bude zpočátku vybaven pohonnou jednotku o výkonu 201 koní. Zpočátku bude k dispozici s pohonem zadních kol, během příštího roku se počítá i s verzí s pohonem všech kol.

ID.4 měl být původně odhalen na autosalonu v New Yorku, který byl ale zrušen kvůli koronaviru. Vyrábět se má v továrných v Německu, Číně a právě USA, kde VW plánuje právě pomocí tohoto modelu zahájit elektroofenzivu, protože s prodejem menšího ID.3 se zde nepočítá.

Martin Šidlák