Fisker odhalil plány na konkurenci pro pick-up Tesla Cybertruck

Fisker, pick-up

Společnost Fisker ještě nespustila sériovou výrobu svého prvního elektrického SUV Ocean a už odhalila první skicu kompletně elektrického pick-up, který by měl konkurovat vozu Tesla Cybertruck.

Generální ředitel společnosti Fisker Henrik Fisker zveřejnil první skicu na svém účtu na Twitteru. Uvedl, že nový elektromobil má být „nejlehčím a nejúčinnějším pick-upem na světě“.

emise, měření, auto
Čtete také

Blíží se jednání o Euro 7, vystaví spalovákům stop už v roce 2025?

Evropský parlament schválil začátkem června návrh, který by měl od roku 2035 de facto zakázat prodej nových osobních aut a lehkých…

Ačkoli Fisker zdůraznil, že skicaje pouze „ukázkou“ a že konečný design bude „mnohem radikálnější“, obrázek naznačuje, že vůz dostane mnohem hranatější tvary, než jaké jsou vidět na většině současných pickupů. Ostře řezaná je zejména hrana nakládacího prostoru s dopředu protaženými světlomety. Spoiler na horní hraně kabiny zase slibuje sportovní výkony vozu.

Zdá se, že nový pick-up je alespoň zčásti inspirován kontroverzním elektromobilem Tesla Cybertruck, který byl odhalen v roce 2019 a má se začít prodávat letos.

Před tímto novým pick-upem ale má Fisker uvést na trh svůj první elektrický vůz, nedávno odhalené elektrické SUV Ocean. Sedmimístné SUV, které se má začít prodávat nejprve v USA v roce 2022, slibuje dojezd 300 mil a má se stát konkurencí pro model Y společnosti Tesla.

Martin Šidlák