Nová Škoda Kodiaq se ukázala na prvních skicách

Škoda Kodiaq

Už v polovině dubna bude mít premiéru nová Škoda Kodiaq. Automobilka ukázala novinku na prvních skicách, která odhaluje především novou masku chladiče ve stylu nové Octavie.

Tři designové skici přináší první pohled na přepracovaný model Škoda Kodiaq. SUV, které je na přání dodávané i v sedmimístném provedení, a kterým česká automobilka v roce 2016 zahájila svou SUV-ofenzívu, se nyní dočká designových a technických vylepšení. Nová Škoda Kodiaq bude mít premiéru 13. dubna.

e-salon, elektromobil
Čtete také

5. e-SALON: Největší přehlídka čisté mobility proběhne v listopadu v Letňanech

Již popáté se v halách letňanského výstaviště uskuteční největší přehlídka čisté mobility v Česku, e-SALON 2023.

První designová skica ukazuje ještě výraznější příď přepracovaného modelu: vzhled vozu charakterizuje nejen nový design kapoty, ale rovněž vzpřímenější, šestihranná maska chladiče typická pro designový jazyk značky Škoda, na níž jsou patrné masivní zdvojené lamely. Přední světlomety jsou užší než u předchůdce a vytvářejí společně s mlhovkami umístěnými pod nimi novou „čtyřokou“ světelnou grafiku.

Další výraznou novinkou je upravený přední nárazník, který je po obou stranách orámovaný prvky ve tvaru písmene L. Vyznačuje se širším centrálním přívodem vzduchu a dekory v barvě hliníku. Druhá skica nabízí detailnější pohled na nový design předních světlometů. Vyobrazuje LED moduly umístěné nad sebou, které vytváří charakteristický světelný rukopis.Třetí skica pak ukazuje ostře vykreslené zadní svítilny, které jsou stejně jako přední světla užší než u předchůdce. Vyznačují se výraznými krystalickými tvary a designem ve tvaru písmene C, což je pro vozy ŠKODA typické.

Zdroj: Škoda Auto