Dacia Jogger: Automobilka v pátek představí nový 7místný model

Dacia Jogger

Spekulace o tom, že Dacia chystá úplně nový model, už dostaly reálné potvrzení. V pátek 3. září se online představí nový sedmimístný vůz. Známý je zatím jen název – Dacia Jogger. A silueta na prvním obrázku.

Novinka zapadá do nedávno představené strategie skupiny Renault. V jejím rámci se Dacia v jedné obchodní jednotce spojí s ruskou značkou Lada. Budoucnost ukázala v podobě studie Bigster Concept. Právě na jeho základě by mohl vzniknout nový vůz Dacia Jogger.

Používání konkurenceschopné a velmi flexibilní platformy Aliance CMF-B Dacií i Ladou umožní přejít ze 4 platforem na jednu a z 18 karoserií na 11. Vozidla založená na této platformě, která bude možné vybavit motory na alternativní nebo hybridní pohon zaručujícími soulad s vývojem předpisů. Modelová paleta značky Dacia se letos rozšiřuje uvedením nového Sandera a nového Loganu na trh. V plánu je také nejdostupnější elektromobil na trhu, Dacia Spring. Do roku 2025 se pak objeví ještě 3 nové modely.

auto, CNG, Škoda, Octavia
Čtete také

CNG dál zlevňuje, lidé na něj nezanevřeli

Cena stlačeného zemního plynu CNG se vrací do normálu. Zatímco během podzimu stál CNG někde téměř 100 Kč/m3, nyní je…

Dacia o novince zatím prozradila jen málo: Dacia Jogger s 5 nebo 7 sedadly je ideálním společníkem pro (velké) rodiny. Je všestranný a může doprovázet všechny členy rodiny při každodenních dobrodružstvích a výletech do přírody. V pragmatickém duchu, který je pro ni charakteristický, nabízí Dacia vůz, který jejím zákazníkům umožňuje užívat si prosté radosti života se svými blízkými v naprosté svobodě.

Jogger je jednoduché, moderní jméno, které se snadno vyslovuje a je srozumitelné po celém světě. Ztělesňuje dynamiku, pozitivní energii a outdoorového ducha. Přípona „er“, stejně jako Duster, ikonické SUV značky Dacia, evokuje robustnost a odolnost ideálního každodenního společníka pro rodiny s dětmi značky Dacia.

Zdroj: Dacia