Škoda Slavia se odhaluje. Indický sedan by slušel i Evropě

auto, design, skica, Škoda Slavia

Škoda Auto ukázala prostřednictvím dvou oficiálních designových skic první pohled na design nového vozu Slavia určeného pro indický trh. Sedan je v mnohém podobný nové Fabii či Octavii, má ale dynamičtější tvary i siluetu, která by mohla oslovit i evropské zákazníky.

V rámci projektu INDIA 2.0 se jedná se o druhý model po SUV Kushaq, které bylo představeno na začátku roku 2021. Škoda Slavia je klasický sedan ze segmentu A0, který je v Indii velmi oblíbený. V Evropě je ale tento segment na ústupu, proto se model na starém kontinentu do prodeje nedostane. Druhým důvodem bude i jiné složení motorů, v Indii totiž není elektromobilita na prvním místě.

Model Škoda Slavia bude vyráběn v indické Púně a je rovněž postaven na platformě MQB-A0-IN koncernu Volkswagen, kterou vyvinula Škoda Auto speciálně pro indický trh. Oficiální představení vozu proběhne v listopadu 2021.

Nový vůz Škoda Slavia charakterizuje úzká příď s širokou šestihrannou maskou chladiče, která zasahuje k úzkým, ostře řezaným předním světlometům. Rozpoznat lze také dlouhý rozvor a siluetu vozu připomínající kupé.

Záď vozu Škoda Slavia charakterizuje linie střechy, která klesá směrem dozadu a plynule přechází do víka zavazadlového prostoru, na kterém se nachází typický nápis ŠKODA. Šíři vozu zdůrazňuje zadní nárazník s chromovanou lištou a integrované odrazky po stranách nárazníku.

Zdroj: Škoda Auto