Citroën Berlingo žije! Importér vrátil do nabídky verzi se spalovacím motorem

Citroën Berlingo, dodávka

Citroën Berlingo byl dlouhá léta základem prodejů vozů této značky na českém trhu. Na začátku roku 2022 ale výrobce ukončil prodej verzí se spalovacím motorem v osobních verzích. Zákazníci si mohli koupit jen elektrické dodávky nebo v omezeném množství užitkové verze N1. Teď se ale spalovací verze oficiálně vrací v plné parádě a s dostatečnou kapacitou.

Citroën Berlingo se měl podle plánů výrobce prodávat už jen jako elektromobil. Teď ale Citroën Česká republika oznámil, že má opět k dispozici výrobní linky pro Berlingo Profi+ se spalovacím motorem. Berlingo Profi+ je osobní vůz s homologací užitkových vozů N1 s upraveným podvozkem, který umožňuje zvýšenou užitečnou hmotnost až na 819 kg.  Zatížení střechy za jízdy je až 100 kg, což umožňuje například montáž autostanu. Variantu N1 sice bylo možné objednávat i doteď, v praxi byla ale nabídka velmi limitována malým počtem vyrobených vozů. Teď už by měly být kapacity dostatečné.

„Jsme rádi, že můžeme ohlásit návrat oblíbeného vozu Berlingo a máme ho dostatek skladem, tudíž je zájemcům okamžitě k dispozici. Zároveň bereme objednávky na další,“ uvedl ředitel značky František Neuman. „Berlingo je ikonickým vozem značky Citroën a věříme, že verze Profi+ splní očekávání našich zákazníků, vyhoví všem potřebám jak řemeslníků tak rodin s dětmi a poskytne jim vynikající zážitek z jízdy tak, jak byli zvyklí. Nyní nabízíme pětimístné verze ve standardní délce a varianta vozu v délce XL (zůstává 5 míst) se již vyrábí a bereme na ni objednávky.“

Citroën Berlingo: Vejde se do půl milionu

Berlingo Profi+ je k dispozici s akční slevou již od 495 000 Kč. K vozu je možno využít bonus za starý vůz v hodnotě 30 000 Kč nebo úvěr s 0% navýšením. V nabídce je ve třech stupních výbavy: Live Pack, Feel a Shine, s benzinovým motorem PureTech 110 a naftovými motory BlueHDi 100 a BlueHDi 130 s automatickou osmistupňovou převodovkou.

Importér pro vůz nově nabízí 8letou flexibilní značkovou záruku včetně asistenční služby. Podle toho, jak často jezdíte, si můžete vybrat tu nejvhodnější kombinaci roků a počtu ujetých kilometrů až do 8 let a do 180 000 km.

Zdroj: Citroën