Renault Kardian: Tajemné SUV má odstartovat produktovou ofenzívu

Renault Kardian, SUV

Renault Kardian. Víc než název a jednu fotku zatím Renault neodhalil. Nové SUV se sice začne prodávat na jihoamericém trhu, ale má jít o globální model, který nastartuje produktovou ofenzívu značky.

Renault Kardian bude městské SUV. Co tento název znamená? Sylvia dos Santos, manažerka strategie pojmenování modelů v rámci oddělení globálního marketingu společnosti Renault, v tiskové zprávě vysvětluje:

„Zcela nový Renault Kardian je posledním z řady našich modelových jmen a představuje Renaulution na mezinárodní scéně. Vyslovujeme ho po francouzsku, protože Renault je francouzská značka – trochu jako francouzský dotek.“

Nicméně kořeny názvu pocházejí z angličtiny. Na první poslech název evokuje slovo „strážce“, které symbolizuje ochranu a sílu. Jeho silné souhlásky – K, R a D – tento dojem ještě umocňují. „Na názvu Renault Kardian je zajímavé, že evokuje dynamickou hbitost. Vyvolává představu sportu, dynamiky a adrenalinu,“ uvádí Sylvia. Měkčí zvuky tohoto slova však vyvolávají i jiné představy. „Způsob, jakým je strukturováno kolem dvou písmen A, Kar-dian, odkazuje na bezpečnost vozidla.“

Ve společnosti Renault má řada modelů názvy začínající pevným „K“: Koleos (2008),  Kadjar (2015), Kwid (2015) a Kiger (2021). Písmeno K se ale nepoužívá výhradně pro SUV, jako je tomu třeba u značky Škoda, ale jedno SUV se jmenuje Austral a budoucí vlajková loď ponese jméno Rafale.

Zcela nový Renault Kardian posílí mezinárodní působnost značky Renault; po modelech Alaskan a Oroch se brzy objeví na latinskoamerickém trhu a poté se začne prodávat v dalších zemích po celém světě.

Zdroj: Renault