Flotilovým elektromobilem roku 2023 se stal Hyundai IONIQ 6

Flotila roku, Flotilový elektromobil roku, hyundai Ioniq 6

Hyundai IONIQ 6 zvítězil v anketě Flotila roku 2023 v kategorii Flotilový elektromobil. Cena byla předána na veletrhu e-Salon v pražských Letňanech na stánku společnosti ČEZ ESCO, která je už druhý rok po sobě partnerem tohoto ocenění.

Cenu Flotilový elektromobil roku uděluje magazín pro firemní zákazníky Flotila v rámci ankety Flotila roku. Tato anketa má již 20letou tradici. Letos podruhé se udělovalo ocenění pro nejlepší fleetový elektromobil. Partnerem této ceny je ČEZ ESCO, na jejímž stánku na e-Salonu v Letňanech byla cena předána. Cenu z rukou zástupce magazínu Flotila a Ondřeje Chytila, manažera čisté mobility společnosti ČEZ ESCO převzal Marek Trešl, product&marketing director společnosti Hyundai Česká republika.

O výsledcích ankety rozhodovalo zhruba 150 fleetových manažerů, kteří se zúčastnili testovacího dne Flotily roku v půlce září v Hradci Králové, který magazín pořádá s leasingovou společností Drivalia. Nominováno bylo celkem 18 elektrických modelů, které mohli účastníci v Hradci Králové osobně otestovat.

Martin Šidlák