Jeep obnovuje svoji modelovou paletu, Grand Cherokee koupíte jako plug-in hybrid

Jeep Grand Cherokee

Není to tak dávno, co nabídka značky Jeep pro Evropu skomírala, a v jejích autosalonech se krčily jeden dva osamocené modely. Uklízečky autosalonu měly radost, zákazníci už méně. Teď ale nastává obrat, který Jeep ukazuje na až do konce června na Roadshow po celé republice.

V rámci roadshow, která se uskuteční v termínu 1. – 28. června 2024, budou mít zákazníci možnost seznámit se s kompletní modelovou řadou značky Jeep, případně využít nabídku testovacích jízd. K dispozici budou modely Avenger, Renegade, Compass, Wrangler a Grand Cherokee.

Po Avengeru přibude příští rok do nabídky druhý elektromobil, Wagoneer S. Zatím je dominantním pohonem modelů Jeep benzín, ovšem v různém stupni elektrifikace. Tak třeba vlajková loď Grand Cherokee se prodává s plug-in hybridním pohonem s výkonem 280 kW / 380 k a pohonem všech 4 kol 4xe.

Jeep Avenger má pod kapotou benzínový, mild-hybridní nebo elektrický motor. Jeep Compass mild-hybridní, naftový nebo plug-in hybridní motor a Jeep Renegade mild-hybridní nebo elektrický. Pouze Jeep Wrangler modeový rok 2024 pohání ryze benzínový motor 2.0 Turbo 200 kW / 272 k. Diesel je v nabídce jedině v pick-pu Gladiator, jehož prodej ale letos skončí.

Všechny modely s výjimkou Gladiatoru je do konce června možné osobně otestovat v rámci Jeep Roadshow.

Martin Šidlák