Dacia Jogger: Automobilka v pátek představí nový 7místný model

Dacia Jogger

Spekulace o tom, že Dacia chystá úplně nový model, už dostaly reálné potvrzení. V pátek 3. září se online představí nový sedmimístný vůz. Známý je zatím jen název – Dacia Jogger. A silueta na prvním obrázku.

Novinka zapadá do nedávno představené strategie skupiny Renault. V jejím rámci se Dacia v jedné obchodní jednotce spojí s ruskou značkou Lada. Budoucnost ukázala v podobě studie Bigster Concept. Právě na jeho základě by mohl vzniknout nový vůz Dacia Jogger.

Používání konkurenceschopné a velmi flexibilní platformy Aliance CMF-B Dacií i Ladou umožní přejít ze 4 platforem na jednu a z 18 karoserií na 11. Vozidla založená na této platformě, která bude možné vybavit motory na alternativní nebo hybridní pohon zaručujícími soulad s vývojem předpisů. Modelová paleta značky Dacia se letos rozšiřuje uvedením nového Sandera a nového Loganu na trh. V plánu je také nejdostupnější elektromobil na trhu, Dacia Spring. Do roku 2025 se pak objeví ještě 3 nové modely.

Volkswagen T-Cross, facelift, auto, žluté,
Čtete také

Nový Volkswagen T-Cross už lze objednávat. Stojí od 519 900 Kč

Volkswagen spouští předprodej faceliftovaného modelu Volkswagen T-Cross. Auto má nová světla, novou přístrojovou desku a novou generaci informačních a zábavních systémů. T-Cross…

Dacia o novince zatím prozradila jen málo: Dacia Jogger s 5 nebo 7 sedadly je ideálním společníkem pro (velké) rodiny. Je všestranný a může doprovázet všechny členy rodiny při každodenních dobrodružstvích a výletech do přírody. V pragmatickém duchu, který je pro ni charakteristický, nabízí Dacia vůz, který jejím zákazníkům umožňuje užívat si prosté radosti života se svými blízkými v naprosté svobodě.

Jogger je jednoduché, moderní jméno, které se snadno vyslovuje a je srozumitelné po celém světě. Ztělesňuje dynamiku, pozitivní energii a outdoorového ducha. Přípona „er“, stejně jako Duster, ikonické SUV značky Dacia, evokuje robustnost a odolnost ideálního každodenního společníka pro rodiny s dětmi značky Dacia.

Zdroj: Dacia