OBI převzalo 22 dodávek Opel Movano

Významný fleetový obchod si připsala značka Opel. Síť hobby marketů OBI nedávno převzala 22 valníků Opel Movano.

Flotila vozů Opel Movano bude v OBI sloužit pro dopravu zboží a nákupu zákazníků po celé České republice. 11 vozů už řetězec převzal v loňském roce, takže každá pobočka má k dispozici jedno. Spolupráce probíhala už v předchozích letech. „Těší nás, že OBI si vybralo naše vozy, protože to považujeme za skvělou referenci,“ říká Josef Šopík, šéf českého zastoupení značky Opel.

Opel Movano byl dříve dvojčetem Renaultu Master, v aktuální nové generaci už ale sdíli techniku v rámci koncernu Stellantis. Jeho sourozenci tak jsou Peugeot Boxer, Citroën Jumpy a Fiat Ducato. Jako první velká dodávka Opelu dostala i verzi na elektrický pohon.

K dispozici jsou čtyři délková provedení ve třech výškách. Největší – verze L4H3, je dlouhá 6 363 mm a vysoká 2 760 mm s rozvorem 4 035 mm, a uveze až 17 m3 nákladu. Užitečné zatížení je až 1 500 kg. Hmotnost přívěsu může být až 3 000 kg. Vůz je možné mít jako kompletní van, dvoukabinu nebo podvozek s kabinou o jedné řadě sedadel určenou pro různý typy nástaveb.

Kromě elektrické verze jsou základem nabídky pohonů naftové motory o objemu 2,2 litru, které splňují normu Euro 6d. Konkrétně s výkonem 88 kW/120 k, 103 kW/140 k a 123 kW/165 k s maximálním točivým momentem 370 Nm a 6stupňovou manuální převodovkou.