Potvrzeno: Nové SUV Škoda se bude jmenovat Kamiq

Nové SUV značky Škoda dostane jméno Kamiq. Tento crossover je třetím SUV pro evropský trh. Pod stejným jménem se loni představil jeden SUV model určený naopak pouze pro čínský trh.

 

Slovo KAMIQ pochází z jazyka Inuitů, obývajících sever Kanady a Grónsko. Popisuje stav, kdy něco přirozeně „padne jako ulité“ za všech okolností. Kamiq je městský crossover, který se prezentuje jako ideální společník pro všední dny v moderním velkoměstě i mimo něj. Jméno se jako označení modelu etablovalo už v Číně a k novému crossoveru se dokonale hodí. Čínský model má délku 4,39 metru, šířku 1,78 metru, výšku 1,59 metru a 261centimetrový rozvor. Pod kapotou je nabízen benzinový motor o objemu 1,5 litru a výkonu 81 kW.
Název současně zapadá do názvosloví modelů kategorie SUV – jména všech aktuálních SUV značky ŠKODA začínají písmenem K a končí písmenem Q. Nový model využívá modulární platformu MQB, dostal nové asistenční systémy i řadu Simply Clever prvků, které jsou pro značku stejně typické jako velkorysá nabídka prostoru. Světovou premiéru bude mít od 5. do 17. března 2019 na autosalonu v Ženevě.