Elektromobil v podání Volva – dva motory, výkon přes 400 koní a cenovka pod jeden milion korun

1

Tesla Model 3 hlásí problém – značka Polestar představila svůj druhý počin a je na co se těšit. Model Polestar 2 je čistým elektromobilem a do výroby se dostane už zkraje příštího roku. Nabídne výkon 408 koní, pohon všech kol a dojezd atakující 500 km na jedno nabití. To vše za cenu nižší, než jeden milion korun.

Zatímco v prvním případě šlo u značky Polestar o plug-in hybridní kupé s prostým označením Polestar 2, druhý model už je čistým elektromobilem. Zcela podle tvrzení Volva, které se – pokud jde o budoucnost – vzhlédlo v bezemisním provozu. Nejnovější počin Polestaru už nabízí i více prostoru a zaujme svou čtvyřdveřovou karoserií fastback i agresivním designem, díky kterému si tuhle novinku jen tak s něčím nespletete.

Pokud jde o pohon, vsadili u Polestaru na osvědčenou koncepci poslední doby. Stejně jako u Tesly, Jaguaru I-Pace nebo Audi e-tron, i Polestar 2 nabídne dvojici elektromotorů, z nichž každý pohání jednu nápravu. Finální výkon hlásí 300 kW (408 koní) a točivý moment 660 Nm. Zrychlení z 0 na 100 km/h zvládne vůz za méně, než 5 sekund. Baterie s kapacitou 78 kWh umožní dojezd až 500 km dle metodiky WLTP.

S výjimečným vnějším vzhledem koresponduje i pojetí interiéru, i když zde jsou patrné rysy běžných vozů Volvo. K dispozici je jen minimum ovladačů, a tak interiér působí velmi čistě a nerušeně. Drtivá většina příkazů se bude odehrávat přes rozměrný středový displej multimediálního systému, který bude fungovat na systému Android. Od toho si značka slibuje bezproblémovou kompatibilitu s modernímu chytrými telefony a příslušnými aplikacemi.

Model Polestar 2 se bude vyrábět v Číně a jeho produkce se podle prohlášení generálního ředitele Thomase Ingenlatha rozeběhne už začátkem příštího roku. Cena byla stanovena na 39 990 eur, což vychází přibližně na jeden milion korun, tedy přibližně 830 000 Kč bez DPH. Háček je ovšem v tom, že po celý první rok bude v nabídce k dispozici pouze úvodní Launch Edition, která bude stát 59 900 eur, tedy přibližně 1,5 milionu korun. Svoji premiéru si nový model Polestar 2 odbude už brzy na blížícím se ženevském autosalonu.

{gallery}stories/automobil_ve_firme/2019/_Unor/Polestar{/gallery}

SOUVISEJÍCÍ:

Už od příštího roku bude každý model Volvo elektrický
Volvo V40 dosluhuje, co přijde místo něho? SUV coupé?
DriveTribe: nejbezpečnější autonomní vůz je Volvo + VIDEO