Připravte si 200 tisíc dolarů. Maybach chystá ultraluxusní SUV

Nejvýdělečnějším zbožím u prémiových automobilek jsou drahá SUV. Po Lamborghini či Bentley teď chystá ultraluxusní SUV i Maybach, divize Mercedesu. Vyrábět se bude v USA.

 

Mercedes už ukázal podobu chystaného SUV, které by se mělo stát nejdražším sériově vyráběným osobním vozem v USA – cenovka by totiž měla začínat na částce 200 000 dolarů, více než 4,5 milionu korun. Postaveno bude na platformě největšího SUV od Mercedesu, modelu GLS. Osmiválcový motor bude mít nejméně 560 koní.

Čtěte také: Slavný Mercedes G slaví 40 let

Vyrábět se sice bude v USA, ale prodávat by se měl ještě letos nejprve na čínském trhu. Má to logiku. Trh s podobnými ultraluxusními vozy má podle výhledů automobilek růst z loňských zhruba 7500 kusů na celkem 20 000 kusů v roce 2023. Tři čtvrtiny z těchto prodejů připadnou na USA a Čínu.

Čtěte také: SROVNÁVACÍ TEST: Mazda 6, Škoda Superb, Peugeot 508 – Souboj manažerských limuzín

Mercedes má s Maybachem velké plány, chce ji rozšířit napříč svým modelovým portfoliem, podobně jako značku AMG. „Logicky ji rozšíříme tam, kde to dává smysl,“ řekl serveru Autonews Europe generální ředitel Mercedes-Benz USA Dietmar Exler. „Nedokážu si představit, že budeme mít třídu Maybach A. Ale ve špičkových luxusních řadách je pro nás důležité mít ještě luxusní edici.“