Peugeot e-Expert dá zákazníkovi na výběr

V druhé polovině roku na trh dorazí čistě elektrický Peugeot e-Expert. Nabídne dvě velikosti baterií. Volbu nechává na zákazníkovi. Ten buď ušetří při pořízení vozu s baterií s nižší kapacitou, anebo vsadí na větší dojezd.

Peugeot si předsevzal v roce 2021 svým zákazníkům nabídnout kompletní modelovou řadu elektrifikovaných užitkových vozů. Model e-Expert je dalším příspěvkem k tomuto slibu a přestože výrobce ještě neoznámil jeho cenu, jeho příchod na trh se pomalu blíží. Peugeot svým zákazníkům u toto modelu nabídne dvě velikosti baterií, jejichž rozdílná kapacita se logicky podepíše i na celkovém dojezdu vozu. Menší z nich bude disponovat kapacitou 50 kWh a dojezdem 200 kilometrů dle cyklu WLTP, druhá poskytne 75 kWh a dojezd 300 km.

ČTĚTE TAKÉ: Elektrický jazykolam: Nová elektrická Škodovka dostane jméno Enyaq

Model e-Expert si zachoval svůj styl, kterým se vyznačují verze se spalovacím motorem a podle slov výrobce bude umět nabídnout i stejnou velikost nákladového prostoru. Vzhledem k tomu, že řada firemních klientů a rozvážkových firem najezdí denně méně než 300 km, může být e-Expert při dobře nastavené ceně velmi vhodným vozem. A to zejména tam, kde je předpoklad stále obtížnějšího vjezdu do městských center, kdy v některých městech je povolen vjezd jen 100% elektrickým vozům. Elektrický Expert se bude stejně jako jeho sourozenci od značek Opel a Citroën vyrábět ve francouzské továrně Hordain. Systém elektrického pohonu se do vozů bude montovat v továrně Trémery.

SOUVISEJÍCÍ:

Servisy Peugeot jsou na tom lépe než servisy Škoda, tvrdí Cebia
Česko je v přípravě na elektromobilitu páté nejhorší v Evropě
Novému Peugeotu 208 nebude chybět diesel, navíc přibude elektřina