Náhrada za Kodiaq RS? Hyundai Tucson N Line se jen poodhalil

Opravdu sportovních SUV na trhu mnoho není, když se ale objeví, zákazníci po takovém voze skočí. To si potvrdila Škoda s modelem Kodiaq RS, který ale kvůli emisím mizí z nabídky. Hyundai Tucson je spíš konkurentem pro Karoq, ale hlad po sportovně střiženém SUV by snad mohl zahnat model Tucson N Line. Zatím ale není zcela jasné, jestli půjde jen o sportovní úpravu designu nebo auto dostane i výkonný motor.

Hyundai Tucson N Line na prvních fotografiích slibuje agresivní a osobitý vnější design a tiskový zpráva mluví o dalších specifických prvcích v interiéru. Pro sériově vyráběnou verzi je připravena také doplňková výbava a výběr atraktivních barev. O motorech zatím automobilka mlčí, ale média spekulovala o tom, že by se pod kapotou mohl objevit benzinový čtyřválec o výkonu 340 koní. Na další informace si ale budeme muset počkat.

Řada modelů N Line tvoří vstupní bránu do světa sportovních vozů Hyundai, reprezentovaného divizí vysokovýkonných modelů N. Ty jsou navrženy především pro zákazníky, vyhledávající ještě dynamičtější design a zážitky z jízdy. Kromě zcela nového modelu Tucson nabízí Hyundai v Evropě varianty N Line také v modelových řadách i10, i20, i30 (Hatchback, Kombi a Fastback) a Kona. Zcela nový Tucson N Line bude u prodejců k dispozici na jaře 2021.