Tohle bude nová Škoda Karoq. Dostane čtyřoký vzhled

auto, červené, skica, karoq

Dvěma designovými skicami představuje značka Škoda první pohled na omlazený vůz Karoq. Kompaktní SUV české automobilky se čtyři roky po svém uvedení v roce 2017 dočká vizuální a technické modernizace. Úplné odhalení je plánováno na 30. listopadu.

První ze dvou designových skic ukazuje nově tvarovanou příď modernizovaného modelu Škoda Karoq. Širší, nyní šestiúhelníkovou masku chladiče zdobí výrazná zdvojená žebra, pod nimiž je vidět široký otvor pro přívod vzduchu. Přední světlomety jsou celkově užší než dříve a sahají až k masce chladiče. Dynamický vzhled vozu podtrhuje i nově vedená linie světel pro denní svícení, která je nyní rozdělena na dvě části. Pod ní je pak umístěné druhé světlo, kde se nachází mlhové světlomety nebo – ve vrcholném provedení – separátní modul LED. Toto uspořádání světel dodává vozu jedoucímu ve tmě charakteristický „čtyřoký“ vzhled.


Druhá skica nabízí pohled na nově navrženou záď modelu Karoq. Kromě delšího zadního spojleru a opticky upraveného zadního nárazníku s černým difuzorem je ze skici patrné i nové provedení ostře tvarovaných zadních světel. Stejně jako přední světlomety jsou i tyto světla plošší než dříve a zdůrazňují tak šířku vozidla. Pro vozy značky Škoda typické krystalické struktury dodávají zadním skupinovým světlům, která se i nadále vyznačují charakteristickou grafikou ve tvaru písmene C, mimořádný optický akcent.

S modelem Karoq, který je „menším bratrem“ modelu Kodiaq, učinila značka Škoda v roce 2017 další krok v realizaci své SUV ofenzívy. Omlazená Škoda Karoq bude mít premiéru 30. listopadu v rámci digitální prezentace pro zástupce médií.

Zdroj: Škoda Auto