Mitsubishi Outlander se vrátí! Jako plug-in hybrid

Mitsubishi Outlander

Mitsubishi Outlander zmizel kvůli emisním limitům z nabídky Mitsubishi v Evropě. Už to vypadalo, že navždy, ale nyní je vše jinak. Automobilka oznámila, že nové Mitsubishi Outlander se do Evropy vrátí v roce 2024. Jako plug-in hybrid.

Nové Mitsubishi Outlander PHEV, které bude vyvinuto pro Evropu, znovu potvrzuje závazek značky k důležitému evropskému regionu a dalšímu rozšíření nabídky v klíčových segmentech o elektrifikované modely.

„Uvedení Outlanderu PHEV zároveň představuje významný nový krok v našem produktovém plánu, který nás přivádí zpět do klíčového evropského segmentu D-SUV,“ řekl Frank Krol, prezident a CEO Mitsubishi Motors Europe. „Tří předchozích generací modelu Outlander se od uvedení na trh v roce 2003 v Evropě prodalo přes půl milionu vozů. Nová vlajková loď Outlander bude již 4. generací. Díky svému oceňovanému designu a technologiím posouvá značku na novou úroveň v Evropě.“

Outlander PHEV staví na základech první generace plug-in hybridního SUV. Od svého uvedení na trh v roce 2013 se v Evropě prodalo 200 000 vozů. Rodinné SUV nové generace si odvezlo domů více než 20 ocenění za design a technologii.

Nový Outlander PHEV bude symbolizovat evropskou adaptaci druhé generace pokročilého plug-in hybridního systému Mitsubishi Motors. Ten je založený na EV filozofii se dvěma elektromotory pro pohon 4×4 a systémem Super-All Wheel Control vyšlechtěným v rally závodech. Osvědčená technologie PHEV první generace od Mitsubishi Motors byla zákazníky v Evropě dobře přijata. S předchozím Outlanderem PHEV a poté s modelem Eclipse Cross PHEV v roce 2021.

Zdroj: Mitsubishi