Renault Scenic už bude elektrické SUV. Je k vidění v Praze

Renault Scenic, elektromobil, e-salon

Jedním z aut, které je poprvé naživo možné vidět na e-Salonu v pražských Letňanech, je nový Renault Scenic. Slavné jméno oblíbeného MPV teď ponese elektrické SUV.

Renault Scenic je na trhu již 27 let. Tento model se zrodil v roce 1996 a stal se prvním kompaktním MPV v historii automobilového průmyslu. Jeho název znamená v překladu „bezpečnostní koncept ztělesněný v novém inovativním voze“. Dnešní Scenic, který je i vidění na e-Salonu, stále chce být rodinným vozem, ale už má karoserii SUV a pod kapotou elektromotor.

Elektrický vůz, který využívá platformy CMF-EV stejně jako Renault Megane E-Tech, má kompaktní baterie s kapacitou až 87 kWh a maximální výkon motoru až 16h0 kW (220 k). Slibuje dojezd až 620 kilometrů. Na palubě je pohodlí pro všechny cestující díky rovné podlaze a dlouhému rozvoru 2,78 metru. Díky tomu je zde dostatek místa pro cestující vzadu s prostorem pro kolena 278 mm i pro zavazadla s objemem zavazadlového prostoru 545 litrů.

Inovativní neprůhledné střešní okno Solarbay a důmyslná zadní loketní opěrka doplňují všestranný komfort v kabině. Jedinečný je také jeho zvukový podpis, a to díky spolupráci s umělcem, skladatelem a autorem Jeanem-Michelem Jarrem. Auto se bude vyrábět v závodě v Douai (ElectriCity), stejně jako v případě první generace, do prodeje se dostane na začátku roku 2024.

Martin Šidlák, foto: Renault