Škodovka už testuje facelift Kodiaqu

V příštím roce by se měl představit faceliftovaný model Škoda Kodiaq. První špionážní snímky napovídají jen lehkou změnu designu, větší změny se dají naopak čekat pod kapotou.

 

Motoristický magazín Motor1.com zveřejnil sérii snímků maskované Škody Kodiaq, která by se v modernizovaném provedení měla představit už příští rok. Pro automobilku jde o velmi úspěšný model, proto i špionážní fotografie napovídají, že designu se facelift dotkne jen mírně. Vpředu budou dvoitá světla, v nejvyšší výbavě nejspíš s technologií LED Matrix, která umí pomocí segmentů vykrývat paprsek dálkových světel tak, aby neoslňoval ostatní účastníky silničního provozu. Výrazně se nezmění ani zadní světla, možná dostanou jen dynamické ukazatele směru. V interiéru tak podobně jako v modelu Scala či Superb bude víc online funkcí včetně permanentního připojení na internet.

Čtěte také: Test Škoda Kodiaq RS: Nejlepší rozloučení s dieselem

Větší změny se dají očekávat pod kapotou. Stejně jako nový Volkswagen Passat tak Škoda Kodiaq dostane novou generaci dieselového motoru 2.0 TDI Evo. A stejně jako v případě Superbu by Kodiaq mohl dostat plug-in hybridní pohon, jehož základem bude benzinový agregát 1.4 TSI 115 kW. Celkový výkon soustavy pak je 160 kW.

Foto: Motor1.com