Renault Talisman nově už jen jako kombík a v dieselu

auto, červené, renault, talisman

Zjednodušený ceník pouze o třech položkách, nový multimediální systém, pouze naftové motory a hlavně výhradně ve verzi kombi – tak se bude v České republice prodávat modernizovaný Renault Talisman. Základní cena 955 000 Kč je ale možná až příliš sebevědomá.

Zatímco Renault Clio, Captur nebo Mégane se v ČR prodávají v tisícovkách kusů ročně, model Talisman si letos do konce září našel jen 98 novýc majitelů. I kvůli tomu se na tuzemském trhu přestane nabízet jako liftback, ale zůstane pouze jako kombík. Modernizace by měla prodejům pomoct, ovšem je otázkou, nakolik tomu pomůže cena začínající na 955 000 korunách.

jeep wrangler 2024
Čtete také

Jeep Wrangler 2024 bude i v Česku. S jediným motorem

V první polovině roku 2024 bude na evropské trhy včetně Česka uvedena nová verze modelu Jeep Wrangler. Bude mít i elektrifikovanou…

Přední část má novou mřížka chladiče, doplněnou chromovanými prvky a modifikovaným vzhledem nárazníku. Všechny verze jsou také vybaveny LED světly. Adaptivní světlomety jsou vybaveny technologií LED MATRIX a přicházejí na trh s dynamickými ukazateli LED. Když se řidič přibližuje ke svému vozidlu, zapnou se postupně přední světlomety, osvětlení kliky dveří, a když nastoupí do vozu, rozsvítí se osvětlení interiéru.

Palubní deska modelu Renault Talisman Grandtour je nyní ještě přehlednější díky 10,2palcovému přístrojovému štítu řidiče, který je součástí standardní výbavy. Na středové konzoli nyní najdete plochu pro bezdrátové nabíjení mobilního telefonu a nové tlačítko funkce Auto-Hold, která umožňuje zadržet vozidlo na místě bez použití brzdového pedálu.

Novinka se bude prodávat pouze s dieselovými motory o výkonu 160 nebo 190 koní a ve dvou výbavách. Výbava INTENS obsahuje nové čalounění a volitelně je možno objednat čalounění v kůži. Kůže Riviera je nabízena ve třech barevných odstínech: pískově šedá, hnědá a černá. Výbava INITIALE PARIS nabízí výběr mezi dvěma typy čalounění: exkluzivní kůže Nappa v barvě černá Titane nebo pískově šedá Sable s nejnovějším doplňkem, kterým je zlatavě hnědé prošívání. A v neposlední řadě si zákazník může počínaje výbavou Intens také vybrat, zda chce mít interiér v černé nebo světle šedé barvě.

Nový Talisman Grandtour je jediným vozem ve své kategorii, který je vybaven systémem 4CONTROL. Systém 4CONTROL s řízením všech čtyř kol je stále aktivní a automaticky řídí směr jízdy a otáčení zadních kol. 4CONTROL zaručuje bezkonkurenční přesnost řízení oproti jiným automobilům stejné velikosti a umožňuje řidiči plynulé řízení v městském provozu. Systém 4CONTROL je u modelu Nový Talisman Grandtour kombinován s nastavitelnými tlumiči, což zaručuje optimální stabilitu a komfort tím, že průběžně mění reakci tlumičů. Tento sytém byl optimalizován tak, aby byla zajištěna jeho vyšší účinnost a také lepší stabilita karoserie při přejíždění překážek.

auto, červené, renault, talisman

Zdroj: Renault