Volkswagen Caddy CNG: Pohon na zemní plyn se vrací

auto, dodávka, Volkswagen Caddy CNG

Do nabídky se vrací Volkswagen Caddy CNG. Motor TGI na stlačený zemní plyn je k dispozici pro prodloužené verze Caddy Maxi. A to jak pro osobní, tak pro užitkové varianty. Ceny začínají od 721 484 Kč bez DPH (užitkový), resp. od 942 825 Kč včetně DPH (osobní Caddy Maxi).

Volkswagen Caddy je ve svém segmentu průkopníkem pohonu na stlačený zemní plyn. Na CNG (Compressed Natural Gas) nyní může jezdit i jeho pátá generace. Značka Volkswagen Užitkové vozy totiž do nabídky zařadila moderní přeplňovanou jednotku 1,5 litru na zemní plyn. Ta je k dispozici pro prodloužené verze Caddy Maxi a Caddy Maxi Cargo.

Motor TGI poskytuje nejvyšší výkon 96 kW/130 k. V porovnání s pohony na naftu nebo benzin vypouští do ovzduší výrazně méně emisí.

Opel Movano, Česká pošta
Čtete také

Zakázka pro Českou poštu katapultovala Opel v žebříčku prodejů

Značka Opel výrazně boduje v segmentu lehkých užitkových vozů. Díky řadě zakázek, především dodávce několik stovek Movan pro Českou poštu, se…

Od loňského roku prodávaná pátá generace modelu Volkswagen Caddy poprvé vychází z koncernové modulární platformy MQB. Platformu pro vozidla s motorem uloženým vpředu napříč se používá i pro osmou generaci legendárního Golfu. Nejaktuálnější vývojová verze platformy MQB přinesla do modelové řady Caddy řadu nových technologií. Inovativní asistenční systémy, jakými jsou například „Travel Assist“ nebo nový asistent pro odbočování vlevo, zvyšují bezpečnost a komfort.

Síťově propojené informační a zábavní systémy a digitalizované ovládací systémy proměňují Caddy v chytrý telefon na kolech. Caddy Maxi má oproti výchozímu modelu Caddy delší rozvor, takže nabízí ještě větší vnitřní prostor pro přepravu cestujících a jnákladu. Caddy Maxi Cargo navíc umožňuje naložení europalet bočními posuvnými dveřmi díky jejich rozšíření na více než 840 mm.

Zdroj: Volkswagen Užitkové vozy