Renault Scénic bude elektrický. Automobilka ukázala koncept

Renault Scénic, elektromobil

Oblíbené rodinné MPV Renault Scénic bude do budoucna elektrický. Značka ukázala první fotky nového elektromobilu, který se představí na začátku září.

Koncepční vůz Renault Scénic Vision, představený na summitu ChangeNOW v Paříži, byl druhým krokem značky Renault v nabídce elektromobilů v segmentu C, který doplnil nabídku vozů Mégane E-Tech elektrický, ZOE a Twingo.

Vizionářský vůz ztělesňoval nejpokročilejší technologické perspektivy z hlediska dekarbonizace. Nový elektrický model navazuje na Scénic Vision a stává se prvním sériovým vozem, který ztělesňuje novou strategii udržitelného rozvoje značky prostřednictvím jejích tří pilířů: životního prostředí, bezpečnosti a inkluze.

Renault Scénic: Finální silueta

Nový model odhaluje svou finální siluetu pod speciálně navrženou kamufláží. Od letošního léta bude na evropské silnice vyjíždět flotila předsériových vozů řízených inženýry Renaultu.

Předsériové vozy, vyráběné v závodě ElectriCity v Douai, budou mít kamufláž navrženou společností Renault Design. Jemná souhra linií a vzorů převzatých z našeho loga je poklonou designu, který byl dříve vyroben pro elektrický Mégane E-Tech.

Novinka bude mít světovou premiéru na veletrhu IAA 2023 v Mnichově 4. září na tiskové konferenci.

Zdroj: Renault