Volkswagen ID.7 Tourer bude elektrické kombi s 545litrovým kufrem

Volkswagen ID.7 Tourer, elektrické kombi

Volkswagen ID.7 Tourer by se měl stát příští rok prvním elektrickým kombi značky. Výrobce ukázal první fotografie zamaskovaného auta a zveřejnil pár základních údajů.

Volkswagen ID.7 Tourer má navázat na tradici kombíků značky VW, ale s novým názvem. Praktické modely, které u značky Volkswagen nesly dosud označení Variant nebo Shooting Brake, nabízí značka již více než 60 let. S novým modelem ID.7 Tourer zavádí pro verzi kombi nové označení. Její první zcela elektrické kombi bude debutovat v roce 2024.

Aerodynamická karoserie je nejlepším základem pro dlouhý dojezd. Extrémně aerodynamickým vozem Volkswagen je již představený model ID.7 Limuzína se součinitelem aerodynamického odporu vzduchu cx = 0,234, který právě přichází v Evropě na trh. Na téměř stejné úrovni je i součinitel aerodynamického odporu vzduchu připravovaného modelu ID.7 Tourer: cx = 0,242.

Volkswagen ID.7 Tourer

Novinka slibuje velkorysý prostor díky krátkým převisům karoserie a dlouhému rozvoru náprav. Při obsazení vozu pěti osobami poskytuje zavazadlový prostor objem až 545 litrů – měřeno do výšky opěradel zadních sedadel. Po jejich sklopení se objem téměř dva metry dlouhého zavazadlového prostoru zvětší až na 1714 litrů.

Stejně jako všechny modely z rodiny ID. vychází i nová karosářské verze modelu ID.7 z platformy MEB koncernu Volkswagen. Stejně jako ID.7 bude Volkswagen vyrábět i ID.7 Tourer ve svém závodě Emden. ID.7 je po modelu ID.4 druhým modelem na základě platformy MEB, který je vyráběn na severozápadě Dolního Saska.

Zdroj: Volkswagen